Ons team

Arlette Roorda

a.roorda@ergozwolle.nl

“Ik ben Arlette en sinds juli 2020 ben ik in dienst bij ErgoZwolle. Ik heb in 2009 de opleiding ergotherapie afgerond en in 2013 de opleiding fysiotherapie. Ik ben toen de handtherapie ingerold omdat hier beide beroepen heel goed samenkomen. Daarnaast ben ik sinds januari 2024 een gecertificeerde ASITT-therapeut en kan ik nu ook volwassenen met overprikkelingsklachten goed behandelen. 

Bij ErgoZwolle behandel ik vooral kinderen en volwassenen met overprikkelingsklachten, bijvoorbeeld na een hersenschudding, whiplash, burn-out of het post-Covid syndroom. Daarnaast behandel ik veelvoorkomende hand- en polsklachten. Denk aan overbelasting, artrose klachten duim en vingers maar ook peesontstekingen of de nabehandeling van een gebroken pols.”

Specialisaties:
  • Handtherapie
  • Sensorische integratie
  • Kinderergotherapie
  • ASITT voor volwassenen

Marinka Blankenburgh

m.blankenburgh@ergozwolle.nl

“Ik ben Marinka en sinds maart 2022 ben ik werkzaam bij ErgoZwolle. Ik heb in 2021 de opleiding ergotherapie afgerond en heb mij daarnaast verder geschoold met verschillende cursussen en scholingen rondom het post-COVID syndroom, oncologie, NAH en chronische pijn & vermoeidheid.

Daarnaast ben ik aangesloten bij het Oncologiezorgnetwerk in Zwolle, waardoor de lijnen kort zijn met de zorgverleners in Zwolle. Ik behandel met name volwassenen en ouderen met problemen rondom energiemanagement, cognitie, re-integratie van werk en het opbouwen van activiteiten. 

Je kunt mij tegenkomen in de Aa-landen, het centrum en in Zwolle-Zuid, zowel op de praktijk als aan huis.”

 

Specialisaties:
  • Oncologie
  • NAH
  • Post Covid syndroom
  • Chronische pijn & vermoeidheid

Mariska Straalman

m.straalman@ergozwolle.nl

“Mijn naam is Mariska Straalman. Sinds 2021 ben ik werkzaam als ergotherapeut bij ErgoZwolle.

In 2017 heb ik de opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan binnen de ziekenhuiszorg en revalidatiezorg. Gaandeweg heb ik ervaren dat mijn affiniteit ligt bij de zorg voor thuiswonenden kwetsbare ouderen. Mijn passie is om samen met een patiënt, en diens naasten, te werken aan een (thuis)situatie waarin hij/zij in staat blijft om betekenisvolle activiteiten zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

In de praktijk betekent dit dat ik veelal op huisbezoek ben en bij de patiënt aan huis kom. Ik werk veel samen met andere zorgverleners uit de wijk zoals de wijkverpleging, het sociale wijkteam, huisartsen of fysiotherapeuten.

Ergotherapie is een breed vakgebied met veel mogelijkheden. Ik behandel algemene vraagstukken zoals adviseren en aanvragen van voorzieningen, (woning)aanpassingen, gebruik van hulpmiddelen (bijvoorbeeld bij steunkousen) of mobiliteitstrainingen (scootmobiel/ driewielfiets).

Middels cursussen en opleidingen heb ik mij verdiept in diverse facetten binnen de ouderenzorg. Ik ben geregistreerd EDOMAH therapeut en ben als parkinsonspecialist aangesloten bij het ParkinsonNet.”

 

Specialisaties:
  • Dementie
  • EDOMAH > Ergotherapie bij Ouderen met Dementie én hun Mantelzorger Aan Huis.
  • De ziekte van Parkinson
  • Visuele beperking

Lisa Hettinga

l.hettinga@ergozwolle.nl

Mijn naam is Lisa, ik ben afgestudeerd in augustus 2022 en ik ben in november 2022 gestart bij ErgoZwolle. Mensen omschrijven mij als een positief, rustig en een benaderbaar persoon. Ik probeer altijd te zoeken naar de meest passende oplossing voor de individuele patiënt. In de praktijk behandel ik mensen met een verhoogd risico om te vallen, al dan niet gevallen zijn én waarbij de diagnose osteoporose naar voren is gekomen. 

Daarnaast ben ik aangesloten bij het MS-netwerk (Multiple Sclerose) én kan ik vanuit de eerstelijns ergotherapie hulpmiddelen indiceren voor mensen met een Wlz-indicatie met opname en behandeling in een Wlz-instelling. Deze afkorting staat voor: Wet langdurige zorg. Dit betreft met name de oudere doelgroep, waar naast volwassenen, zeker mijn interesse ligt!

Mij kun je tegenkomen in de Aa-landen, het centrum en in Zwolle-Zuid, zowel op de praktijk als aan huis.”

 

Specialisaties:
  • Valpreventie: beweegprogramma ‘Vallen verleden tijd’
  • Osteoporose 
  • Hulpmiddelen indiceren voor WLZ
  • MS

Huub Tijsma

h.tijsma@ergozwolle.nl

“Mijn naam is Huub en sinds april 2024 werk ik bij ErgoZwolle. Ik heb in 2024 de opleiding Ergotherapie afgerond en heb ik verschillende settingen gewerkt. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd over het aanvragen van een AFAS (Aan Functiebeperking Aangepaste) stoel.

Je kunt me vinden in de Aa-landen en Zwolle-Zuid, zowel op de praktijk als aan huis.”

ErgoZwolle is onderdeel van FysioZwolle.