Steunkoushulpmiddelen spreekuur

Steunkous hulpmiddel spreekuur

Vind u het lastig om uw steunkousen aan- en/of uit te trekken? Er zijn verschillende hulpmiddelen die hiervoor goed van pas komen. Als ergotherapeuten merken we met regelmaat dat het thuis lastig kan zijn om efficiënt met verschillende hulpmiddelen te oefenen. Daarom hebben we een steunkoushulpmiddelen spreekuur in leven geroepen!

Wat houdt dit in?

Tijdens het spreekuur probeert u bij ons op de locatie verschillende hulpmiddelen uit om zo samen tot een gewenst hulpmiddel te komen dat bij u past. 

Aan het einde van het spreekuur stelt u samen met onze ergotherapeut een motivatieformulier op die daarna naar uw huisarts wordt verstuurd.

Vervolgens sturen we dit formulier, samen met de motivatie van onze ergotherapeuten, naar de steunkousleverancier. Tot slot moet de zorgverzekeraar het goedkeuren en wordt het hulpmiddel bij u thuis geleverd. 

 

Oefenen

Na het leveren van het hulpmiddel, oefent u samen met één van onze ergotherapeuten met het hulpmiddel thuis of op onze praktijk, zodat u in de toekomst dit zelf kan doen. 

Wanneer?

Het spreekuur vindt plaats op onze locatie in de Aa-landen (Dobbe 72a). Het is om de 2 weken op de donderdagochtend, om 10:00 en 11:15 uur. Het spreekuur is één op één, dus er zijn twee plekken op die ochtend beschikbaar. 

Tarieven

Het spreekuur kan worden gedeclareerd onder ‘ergotherapie’. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal tien uur per kalenderjaar. Let op: er wordt wel eerst aanspraak gemaakt op het eigen risico. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Opgeven voor spreekuur

Vul hiernaast het formulier in, het liefst samen met de thuiszorg als u dat hebt. Een kleine overdracht vanuit de thuiszorg zorgt ervoor dat de beschikbare tijd efficiënt gebruikt wordt. 

In de overdracht is het wenselijk om relevante informatie op te nemen zoals:

  • Diagnose en/of huidige zorgvraag;
  • Betrokken huisarts;
  • Inzet thuiszorg/partner/mantelzorger;
  • Motivatie van de cliënt;
  • Steunkousleverancier;
  • Wat er al geprobeerd is met betrekking tot hulpmiddelen.